Saturday, 23 March 2013

~What I Feel~



Hye..


Sejak pindah KL ni. memang kerap kite balik Ipoh. Macam nak pindah balik Ipoh je. Setiap kali call emak atau abah mesti soalan wajib ni mereka berdua akan tanya. "Bila nak balik" tak pun "Minggu ni balik Ipoh tak??" .. Kadang-kadang kite senyum sebelum jawab soalan tu. Yela kan, baru je balik dari Ipoh, dah tanya bila nak balik lagi. But its ok, masa mula-mula pindah KL bajet-bajet juga la kalau nak balik Ipoh. Gaji bulanan cukup-cukup je, ditambah dengan peruntukan tetap setiap bulan. Jadi mana yang boleh dielakkan, terpaksalah kite elakkan. Tabah juga la, sebab setiap bulan dapat gaji dah buat plan siap-siap.

Alhamdulillah. Allah buka pintu rezeki untuk kite. Daripada rezeki itu kite bolehlah kerap balik Ipoh..
Boleh berbelanja lebih untuk keluarga.
Sebab sebelum ini masa di Ipoh dah terbiasa ada peruntukan untuk keluarga terutama untuk emak dan abah.
As long mereka bahagia..kite akan bahagia... bahagiakan ibu bapa ni salah satu saham akhirat. Jadi tak perlu serabutkan mereka dengan masalah yang remeh temeh.

Abah pernah cakap.. biarlah kalau orang nak buat kita... jangan kita buat orang, buat hal sendiri..tapi tetap baik dengan orang tu..

Cakap pasal mak abah mesti mata nak berair... hik3..aaaiihhhhh...


Less then 20 days.. to the big day of my brother.... lepas ni kena share abang kite ni dengan wife dia... Sebelum ni shopping raya, abang, kakak, kite dengan nony..Selepas ni?? Sebelum ni nak beli barang-barang di pasar untuk raya, abang jadi driver untuk emak.. Selepas ni??
But kite sangat happy.. akhirnya abang kite akan menamatkan zaman bujang dengan gadis pilihan hati dia. Emak dan abah yang paling seronok sekali. Tak sia-sia perjalanan ke Terengganu. Sebab tu tak kisah masa dia minta share duit. Bagi je. Sangat berbaloikan. Alhamdulillah

Entry kali ni sebenarnya sebab tiba-tiba teringat perbualan kite dengan abang masa on the way balik Ipoh.
Terkesan kot dengar ayat yang keluar daripada mulut dia.. sebab sebelum ni tak terfikir pun.

Alamak tiba-tiba kite sedih la pula..

Ok la better stop di sini sebelum jadi lain pula entry kali ni.

Apa-apa pun tak sabar nak tunggu majlis besar kat Ipoh...outfit kite almost ready..hik3..tak sabar nak tengok hasilnya..


Tempah kat tailor yang sangat kreatif dan terbaik di hati kite


Emak excited buat preparation.. nak sambut menantu baru.. tambah-tambah abang anak kesayangan emak...


Ini untuk my beloved Emak.. pusing-pusing KL cari kain yang cantik. Sanggup apply cuti... Ceriakan warna kain tu.


Ok, till we meet again..




fatimahmalek




Friday, 22 March 2013

~G L A M ( Green Leaders Academy Malaysia) In London and Paris~



Hye readers,

Terdahulu nak ucap terima kasih kepada pembaca blog fatimahmalek. Terima kasih juga kepada yang mesej dan bagi feedback pasal blog ni, kite sangat menghargainya.
Sekarang jarang sangat nak update, idea banyak nak nak curahkan di sini. Setiap kali dapat idea nak tulis apa dalam blog, kite akan save siap-siap dalam my note. Almaklumlah ada tanggungjawab tetap yang kena diutamakan terlebih dahulu. Tetapi, ini bukan alasan untuk my lovely business tak berjalan ya.. Walaupun slow berblog, tracking business tetap on everyday. Facebook, Instagram, Email, Whatapps dan Instant Messaging kan ada. :D

Thank you very much to supportive readers. Kalau tengok statistik reader & traffic widget buat kite tersenyum happy je...

No worry.. I will try my best to update new entry...


Ok itu mukadimah untuk entry kali ni.

Baca tajuk pun dah terujakan. Tengok pictures ditambah lagi dengan video..urmm memang rasa hangat je hati ini. Ni hangat tanda vibrant yang positif.

Free trip 10 days 7 nights in London and Paris, fully sponsored by Hai O

Super great and halal meals

5 star hotel

Exclusive flight ticket

Seronok tak?? 

Beautiful Circles + Professional Intelligent Network


 Inilah my sweet & lovely mentor

 With her strong backbone



Apa aktiviti sepanjang berada di sana

Sight seing

Shopping and shopping

Pose sana pose sini

Bestkannyer!!!








Lokasi yang dijejaki

London Eye
Royal Albert Hall
Buckingham Palace
Bicester Village
Tower Bridge
Kensington Park
London Central Mosque
Oxford Street
Eiffel Tower
Arc De Triomphe

Great!! just great..




 Green Leaders Academy Malaysia aka GLAM













 macam - macam aksi lompat bintang :))

Sempat juga team GLAM berhadapan dengan pengalaman stranded 2 times at train station and in the middle of highway. Masa tu perjalanan menuju dari London ke Paris. Stranded due to bad weather, heavy snow in Paris. Sampai sempat la juga main snow.
Susah payah dan keletihan team GLAM terbalas apabila Hai O berbesar hati extend the trip from 8 days to 10 days. Team GLAM sahaja yang dapat 2 night extra in Paris and fully sponsored. Flight ticket yang sudah dibeli sebelum ini burn macam itu sahaja. Company sanggup tanggung rugi, siap beli new flight ticket to Malaysia. The best is dapat naik Qatar Airways and Eqypt Air....Bertuah sungguh!!



London and Paris done.... next trip Shanghai


FOC trip + Meals + 5 star accomodation + Flight ticket 


Business with GLAM is so easy!!!!

Do come and join us..

Proud to be part of GLAMpreneurs... ada Hanis Haizi ada Naa Kamaruddin dan ada Cik Cida


Picture credit to Mursyida Mohsi & Azizul Razman





Fatimah Malek|019-6343334|fatimah_malek@yahoo.com







fatimahmalek