Saturday, 19 October 2013

~ My 1st Achievement ~

Congtraz to myself!!!

Actually entry post ni dah lama ada dalam blog ini tapi tak boleh preview, so readers, tak boleh nak baca. This time, kita repost la entry yang sama ini. Tak kisah la walaupun dah lama berlalu...tetap juga nak post..hik3...

Kejadian ini berlaku pada 24.08.2013. Date ini kebetulan clashing dengan open house rumah big boss. Ini adalah Majlis Penganugerahan SM/SSM. Anugerah untuk kita, jadi awal-awal dah save the date. Maaflah wahai big boss... :D

Perjalanan dari rumah ke Manara PGRM Cheras makan masa almost 2 hours. Jalan jem sangat. Nasib baiklah plan keluar awal walaupun jaraknya tak jauh. Tapi kita tetap maintain..muka tak boleh masam-masam walaupun dah tengah hari.

Ok, anugerah ini penting buat kami, anugerah yang mengiktiraf pencapaian pertama setiap insan yang terlibat dalam bisnes ni. Syarikat Hai O memang menghargai usaha kami. Ramai yang hadir. Penuh dewan dengan tema hitam merah. So congtraz to myself sebab kita berjaya archive first level ni.


Thanks to Kak Miza aka Miza Hadi, my beloved partner. Insan yang memperkenalkan bisnes ini kepada kita...Kak Miza bagi rose kat kita.



Thanks also to CDM Mursyida Mohsin @ Cik Cida yang sentiasa terbuka hati dan lapang dada untuk membantu dan menambah nilai dalam diri kita melalui bisnes ini.



Terima kasih juga untuk CDM Hanis Haizi, CDM Raz dan CDM Naa Kamaruddin, leaders yang sentiasa share tips, beri motivasi dan share segala pengalaman tentang bisness online ini.

Kami seronok bersama, berada di bawah satu naungan yang sangat kukuh asasnya. Walaupun kami berbeza latarbelakang, pendidikan, umur ataupun pangkat, kami tetap sama membulat hati untuk mencapai matlamat untuk berjaya


#PIN #BeautifulCircles #GLAM #GLG #GLAMpreneurs #SM/SSM




Yeah!! thats me!!! Langkah yang diatur...dan akan terus mengatur langkah dan pasti akan melangkah sampai ke level seterusnya. Insya-Allah..segala akan berlaku dengan izin-Nya.

Semoga laluan yang kita lalui bersama teman-teman yang lain dipermudah dan diringankan rezekinya oleh Allah SWT...Amin....



credit picture: cikcida.com & PIN



keep walking, keep believing in yourself & don't give up
fatimahmalek

Tuesday, 15 October 2013

~ Clean Master ~



Hari ini kita dengan senang hati nak buat clean master... delete semua entry draf yang pending untuk publish.. walaupun berat hati ini. Sempena Hari Raya Haji ini kita korbankan rasa tu. Daripada entry tersimpan macam tu kemudian kita sorang je boleh view, tak best langsung..

Jadi better delete semua tu, nanti kita nak buat entry baru. 

Lama kita berdiam bukan sebab tiada entry baru, tapi ada masalah teknikal. Banyak story kita..Tapi tak boleh publish so save dalam draf je. Bila dah boleh publish readers tak boleh preview pula....Sedih hakak...

Sebelum ini pakai broadband network jenama A...tiba2 expired..So bertukar la ke network jenama Z pula.. hu2.. Tak tau la masalah network ni ke masalah kawasan. Ingat tinggal kat tempat tinggi coverage bukan masalah.. Haru je... Guna alternatif lain, save kat draf, esok pagi datang kerja konon nak publish la.. Tetapi masalah lain pula yang muncul... Macam-macam la. Malas nak panjangkan cerita...Tapikan kat facebook dan instagram memang update sentiasa...

So sekarang, clean up everyting, kemudian bagi mood baru masuk... sekarang dah pandai sikit nak atasi masalah-masalah teknikal ni...Tapi masalah network coverage yang slow nih..tengah ikhtiar cara lain pula..hahaha..harap-harap menjadi.. Mana2 entry pending.. yang kita boleh re-post balik kita akan modified jadi story yang baru..... 

Sabar ye readers yang budiman....

fatimahmalek